Skip navigation MENU

Wie zijn wij

KWC Riverside racing handbike

Sinds Maart 2017 zijn wij officieel erkend door de KNWU als handbikevereniging en begin 2019 zijn wij gefuseerd en onderdeel van de Kamper wieler club. Ons doel is om mensen met of zonder een beperking de gelegenheid te geven om gezamenlijk te handbiken en samen het beste in elkaar naar boven te halen. Daarom is ons motto “samen naar de eindstreep”.

  • 2x per week trainen onder begeleiding.
  • In de winter trainen we indoor. Zowel in de sportschool als gezamenlijk op de taxc
  • In het zomerseizoen, dat loopt van begin april tot begin oktober, rijden wij diverse toertochten en wedstrijden. ( Zowel in Nederland, maar regelmatig zijn de evenementen ook in het buitenland. Zo is er de Marathon van Berlijn en zijn er wegwedstrijden in Praag, Rosenau en gaan we ieder jaar naar de grote Handbikebattle in Oostenrijk).
  • Voor alle leden is het belangrijk om samen grenzen te verleggen en mooie herinneringen te maken.
  • Voor sommige wedstrijdrijders zijn de doelen ambitieus, tot de paralympische spelen aan toe.
  • Leden van onze vereniging zijn automatisch ook lid van de KNWU wat verzekeringstechnisch een paar voordelen met zich mee brengt en de wedstrijdrijders de mogelijkheid geeft om via de vereniging hun wedstrijd licentie te verkrijgen.

Ter ondersteuning van de handbiker heeft deze in veel gevallen een eigen buddy. Een buddy is een valide rijder die de handbiker tijdens tochten en wedstrijden helpt en begeleidt. Buddy’s zijn voor ons waardevolle leden en zijn daarom ook meer dan welkom als lid bij handbike vereniging KWC Riverside Racing.

nl_NLDutch