Skip navigation MENU

NFF

De Nederlandse Fietscross Federatie organiseert districts- en nationale wedstrijden. Deze wedstrijden worden altijd op zaterdag gereden. Over het algemeen zijn de NFF wedstrijden iets laagdrempeliger dan de KNWU wedstrijden. Dit geldt zowel voor de rijders als de organiserende verenigingen.

Voor iedere BMX-rijder die lid is van KWC wordt een federatiekaart en stuurbordnummer aangevraagd bij de NFF. De kosten voor deze federatiekaart bedragen €10,00 en zijn onderdeel van de contributie.

Districtswedstrijden

De NFF is onderverdeeld in 4 districten: Noord, Oost, Midden en Zuid. KWC Kampen valt samen met 9 andere verenigingen onder district Midden. Deze verenigingen organiseren ieder jaar een competitie voor hun rijders. Voor beginnende fietscrossers zijn deze wedstrijden een ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdrijden.

  • Voorinschrijven, uitsluitend via de website, kan tot uiterlijk de dinsdagavond voor de wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt €2,00 per klasse. Na sluiting van de voorinschrijving kan er alleen nog op de wedstrijddag zelf ingeschreven worden, tegen betaling van dubbel inschrijfgeld (€4,00).
  • De rijders worden ingedeeld op geboortejaar. Jongens en meisjes rijden samen, meisjes worden een jaar lager ingedeeld. Bijv. jongens 8 meisjes 9.
  • Om in aanmerking te komen voor een plek in het eindklassement moet je minimaal 6 wedstrijden gereden hebben. Van de 8 wedstrijden die je kunt rijden tellen er 7 mee voor je eindresultaat. Heb je in je allereerste wedstrijdseizoen geen 6 wedstrijden maar wel minimaal 3 gereden dan ontvang je een aanmoedigingsprijs.
  • De wedstrijden beginnen om 10.00, van 8.30-9.45 is er de mogelijkheid om te trainen/ baan te verkennen.

Nationale wedstrijden

Voor de rijders die iets meer uitdaging zoeken zijn er de Nationale wedstrijden, dit zijn er ongeveer 10 per jaar, verdeeld over het hele land. Deze wedstrijden zijn zogeheten dagwedstrijden, dit betekent dat je niet fietst voor een klassement. Wel kan een rijder door deelname aan een minimaal aantal wedstrijden per seizoen, dit loopt van Pinksteren tot Pinksteren, zich plaatsen voor deelname aan het NK van de NFF.

  • Voorinschrijven, uitsluitend via je account van JS-Timing https://registration.jstiming.com, kan tot uiterlijk de zaterdag om 23.59 uur een week vóór de wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt €5,00 per klasse. Na sluiting van de voorinschrijving kan er alleen nog op de wedstrijddag zelf ingeschreven worden, tegen betaling van dubbel inschrijfgeld (€10,00).
  • De rijders worden ingedeeld op de leeftijd die de rijder op de dag van de wedstrijd heeft. Jongens en meisjes rijden apart.
  • Iedere rijder die de finale bereikt ontvangt aan het eind van de wedstrijddag een beker.
  • De wedstrijden beginnen om 11.00. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er in 2 blokken getraind. Blok 1 rijders t/m 12 jaar 8.45-9.45, blok 2 rijders v.a. 13 jaar 9.45-10.45.

Voor alle wedstrijden geldt:

  • Tijdens een wedstrijd moet je fiets voorzien zijn van zowel een stuurbord als een zijbord met je nummer erop (de NFF heeft eigen nummers)
  • Het dragen van een helm, handschoenen en clubshirt is verplicht. Een clubshirt is te bestellen via Jenny Marie Kloek.

KWC Kampen heeft twee clubvertegenwoordigers voor de NFF. Zij verzorgen de aanvraag van stuurbordnummers, houden de rijders op de hoogte van wedstrijden, regelen de inschrijvingen voor een wedstrijd en gaan naar vergaderingen van district midden. Verder zijn zij het aanspreekpunt voor de rijders tijdens de wedstrijden.

De wedstrijdreglementen en meer informatie over de NFF zijn te vinden op www.fietscross.org.

Voor meer informatie of vragen neem gerust contact met ons op via onderstaand e-mail adres.

Jenny Marie Kloek
Monique van der Vegte
nff@kwc-kampen.nl

 

nl_NLDutch