Skip navigation MENU

Aanvragen KNWU Licenties/stuurbordnummer

Hierbij doen wij jullie informatie toekomen m.b.t. de KNWU basis –en wedstrijdlicentie voor 2020.

BASISLICENTIE

Voor alle leden van onze vereniging, afd. BMX, geldt dat zij een basislicentie hebben bij de KNWU, om mee te mogen doen aan wedstrijden van de KNWU en om verzekerd te zijn. Bij het lid worden van onze vereniging wordt automatisch een basislicentie KNWU aangevraagd.
Van de KNWU ontvangen jullie een bevestigingsmail met inloggegevens van de persoonlijke omgeving bij de KNWU: MijnKNWU. Heb je deze mail nooit ontvangen stuur dan even een mail naar bmx@kwc-kampen.nl .

De basislicentie KNWU wordt automatisch elk jaar verlengd, totdat het lidmaatschap bij de vereniging wordt opgezegd. Een licentie loopt van 1 januari tot en met 31 december. Wil je het lidmaatschap voor de vereniging opzeggen, doe dat schriftelijk voor 1 november 2020, via bmx@kwc-kampen.nl, dan wordt tijdig je KNWU basislicentie en lidmaatschap opgezegd.

Met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord kun je inloggen in MijnKNWU en je persoonlijke gegevens beheren en inzien. Tevens staat in MijnKWNU je basislicentie voor 2019 aangegeven. Tot dit jaar ontvingen alle basislicentie houders een basislicentie-pas van de KNWU. Dat is m.i.v. 2019 gewijzigd! Zie bijgaande link wat te doen om in het bezit te komen van deze pas en/of deze pas via klantenkaartapp toe te voegen of uit te draaien. Je hebt deze pas nodig bij het aanmelden op de wedstrijddag. https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/basispas

Je hebt een basislicentie en wilt een stuurbordnummer aanvragen:

Met een basislicentie kun je deelnemen aan bijv. Afdelings-(regio) wedstrijden en het Nederlands Club Kampioenschap NCK wedstrijd, maar wil je deelnemen aan deze wedstrijden, dan ben je WEL verplicht om op tijd een stuurbordnummer aan te vragen via je persoonlijke omgeving in MijnKNWU.
Volg in bijgaande link de stappen om een stuurbordnummer aan te vragen. Doe het aanvragen van je stuurbordnummer op tijd en voor 1 maart 2020. https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/stuurbordnummer-aanvragen

WEDSTRIJDLICENTIE/ stuurbordnummer/transponder aanvragen

Wedstrijdlicenties zijn er om deel te mogen nemen aan (inter-)nationale wedstrijden. Dit is een extra licentie die je zelf aanvraagt via MijnKNWU. Dit moet je ook elk jaar opnieuw doen.
https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/wedstrijdlicenties-algemeen

Zie bijgaande link wat te doen om een wedstrijdlicentie aan te vragen:
https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/licentie-aanvragen

Na het aanvragen van een wedstrijdlicentie moet je ook zelf een stuurbordnummer aanvragen, maar vraag je stuurbordnummer pas aan wanneer je wedstrijdlicentie goedgekeurd is, anders krijg je niet het juiste nummer toegewezen. Doe het aanvragen van je stuurbordnummer op tijd en voor 1 maart 2020.
https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/stuurbordnummer-aanvragen

Wil je meedoen aan de volgende nationale wedstrijden:  Topcompetitie en Nederlands Kampioenschap, dan dien je ook een transponder aan te vragen. Volg bijgaande link voor het bestellen/huren/registeren en regels van de transponder.
https://www.knwu.nl/storage/2017/05/Procedure-Transponders-2019-BMX-v2.pdf

Reglementen

Voor de geldige reglementen KNWU wedstrijden: https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/reglementen-bmx
En geldige reglementen van de afdelingswedstrijden KNWU/BMX Noordoost: https://www.bmxnoordoost.nl/reglementen/
Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de reglementen bij deelname aan wedstrijden.

Verzekering

M.b.t. KNWU licentie en verzekering : https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/verzekering-leden

Mochten jullie nog vragen hebben over de basislicentie of het aanvragen van een wedstrijdlicentie of hulp nodig hebben bij het aanvragen van een stuurbord-/transpondernummer, dan kun je je melden bij Jolanda Bakker/Magda Visch of je vraag mailen naar bmx@kwc-kampen.nl , dan proberen we z.s.m. contact op te nemen.